A pincészet borbemutatása
Agyagos-riolitos termőtalajról származó alapanyag, amely alacsony kordonművelésű tőkéken nevelkedett. Hektáronként 40q szőlőt szüreteltünk, amely azonnal feldolgozásra került. 3 órás hűtött áztatás után préseltük, majd az ülepített mustot fajélesztővel, acéltartályban, alacsony hőfokon erjesztettük ki az aromák minél tökéletesebb megőrzése érdekében. 2009 tavaszán került palackba.
Érlelési információkReduktív módon történt. |
Pinceidő3 év |
Béres Szőlőbirtok és Pincészet bemutatása
A Béres Szőlőbirtok, a Béres Csoport új "cseppje" 2002-ben kezdte működését, Erdőbényén, 90 hektáros birtokon, melyből 45 hektár a termőterület. A szőlőterületnek, a Lőcse dűlő alján található 10 hektáros darabja "öregszőlő", 35 hektár pedig az új telepítés. A birtok a Bényei-medence dél-délnyugati kitettségű negyedében fekszik a Tolcsva-hegy a Fel-hegy és az őket összekötő Diókút oldalain. A 2009-ben termőre forduló új telepítésekkel együtt, erős terméskorlátozás mellett (3,5-5,5 t/ha) 1200-1500 hl (180-200 000 palack) éves termeléssel már mennyiségi oldalról is a jelentős tokaji borászatok közé sorolódik. A Tokaj Renaissance tagja. További információk: www.facebook.com/beresbor és a www.beresmelinda.hu oldalakon.